19/11/2011 - Limes Tamera, een heemkring die het hedendaagse aan het verleden wil linken.


 Administrator    19 nov : 17:08
 Niets    Informatief

19/11/2011 - Limes Tamera, een heemkring die het hedendaagse aan het verleden wil linken.

Limes Tamera, een heemkring die het hedendaagse aan het verleden wil linken.

Waarom een nieuwe Heemkundige Kring oprichten?

Het antwoord is even complex als het eenvoudig is. We menen dat er naast de bestaande organisaties in de Stad, die allemaal hun eigen doel en werking hebben, nood is aan een nieuwe active vereniging die de Diestenaar nauwer bij zijn verleden in die leefgemeenschap moet kunnen betrekken.

We willen hoegenaamd niet opnieuw de geschiedenis van de Stad en haar deelgemeenten publiceren, evenmin willen we ons inlaten met familiekunde, noch met het beheer van musea, kerken en kloosters.

Hoofdbedoeling is in de eerste plaats het hedendaagse te linken aan het verleden.

Huizen die dreigen te verdwijnen en die een belangrijke rol gespeeld hebben, ambachten die stilaan verdwijnen, de evolutie van onze militaire gebouwen, de link tussen natuur- en landschapselementen, aan onze eigen geschiedenis.

We willen ook een actieve heemkundige kring zijn die op regelmatige tijdstippen vergadert, een eigen website heeft en driemaandelijks een eigen tijdschrift uitgeeft.

Al diegenen die dit lieflijke Demerstadje en zijn deelgemeenten een warm hart toedragen, zijn welkom bij onze vereniging en dit los van welke overtuiging dan ook.


Klein
Leo Mees
Voorzitter