Limes Tamera

zaterdag 03 september 2016
03/09/2016 - Herdenking Hilaire Gemoets en Bemanning Lancaster

Geplaatst door Administrator op 03 sep : 14:00
Op 3 september 2016 organiseerde de KNSB Kortenaken met een groot aantal oud-strijdersverenigingen uit heel het land, meer dan 33 afdelingen namen deel, de herdenking van de moord op Hilaire Gemoets, Commandant der Partizanen, op 3 september 1944.

Hierop aansluitend vond voor de eerste maal ook een herdenking plaats sedert vele jaren op het kerkhof te Webbekom van de crash van de bommenwerper lancaster welke op 28 april 1944 om 02.20 uur werd neergehaald door een Duitse jager en neerstortte in de Webbekomstraat.

Onze vereniging werd uitgenodigd hieraan mee te werken en we konden op het kerkhof een duiding geven over het gebeurde.

Lees hierover meer in ons ledenblad en volg ons op Facebook [link]
donderdag 24 september 2015
24/09/2015 - DNA-Project In Het Oud Hertogdom Brabant

Geplaatst door Eddy Keuninckx op 24 sep : 19:00

Binnen de genealogie is de toepassing van DNA-onderzoek, op basis waarvan familieverbanden en verwantschappen opgespoord kunnen worden, een relatief nieuw fenomeen. Aan het onderzoeksproject namen bijna 1000 personen deel.

Na de bepaling van de haplo- en sub-haplogroepen werden de deelnemers onderling vergeleken. Daarbij werden tot nog toe niet minder dan 330 onderlinge verwantschappen vastgesteld (36,54 % van het totaal aantal deelnemers) met een genetische afstand van 0 tot 6 (het aantal verschillen tussen twee personen op de 37 onderzochte merkers).

In gewone mensentaal: twee personen met een gemeenschappelijke voorvader die zich situeert tussen nu en ca. 1.050 jaar geleden. 43 deelnemers hebben een zekere verwantschap tussen ca. 1450 en nu. Genealogisch DNA-onderzoek is een nog jonge discipline, die de komende jaren wellicht nog sterk zal groeien. Hierbij spelen heemkundige kringen zeker een rol.

Begijnhof Diest - Aula Cordeys
24-09-2015 om 19:00 uur
M. Van den Cloot
Leden Limes Tamera is € 5
Anderen is € 7

Info Begijnhof

.
zondag 06 oktober 2013
06/10/2013 - Tweede Orgelconcert

Geplaatst door Eddy Keuninckx op 06 okt : 14:00
Zondag 6 oktober 2013 - Tweede Orgelconcert
maandag 04 februari 2013
04/02/2013 - Verhuis website Limes Tamera afgerond

Geplaatst door Eddy Keuninckx op 04 feb : 20:33
Verhuis website Limes Tamera afgerond

Even vermelden dat de verhuis van de website van Limes Tamera volledig afgerond is.
We hebben van de gelegenheid geprofiteerd om de site in een nieuw kleedje te steken.

Onder de motorkap werd eveneens hard gewerkt, daar werd er een gans nieuwe motor geplaatst die de website beter beschermd tegen hackers en spammers.

Verder hebben we een zoekmotor ontwikkeld waarbij je op eenvoudige wijze in de inhoudstafel kan zoeken van de reeds verschenen nummers van de driemaandelijkse bladen van Limes Tamera.
Die zoekmotor is echter enkel toegankelijk voor betalende leden.

De mensen die zich op de vorige site reeds geregistreerd hadden zullen dat daardoor echter nu opnieuw moeten doen. Onze excuses daarvoor.

Registreren moet je slechts één keer doen (of in dit geval dus twee keer ;).

Heb je problemen hiermee dan kan je ons hier [email] contacteren.

Veel plezier.
Ga naar pagina